Sıkça Sorulan Sorular
Sistemlerimizin amorti süresi oldukça kısadır, su kullanma miktarına göre değişir. Belli bir süre sonunda kullanıcı suyunu ücret ödemeden ısıtacaktır.
1. Konutlar
2. Apartmanlar ( merkezi sistem )
3. Havuz ısıtması
4. Ticari işletmeler;
5. Otel
6. Hastane
7. Yemekhane
8. Akaryakıt istasyonları
9. Fabrikalar
Güneş enerjisi sistemlerinde seçici yüzeyli kolektör kullanıldığında ( S serisi ), dört mevsim sıcak su elde edilir, mat siyah boyalı kolektör kullanıldığında ise senenin 2. ayı ile 10. ayı arasında sıcak su elde edilir.
Türkiye fazla güneş alan bir ülkedir. Bunun için ülkenin her yerinde güneş enerjisi ile su ısıtılabilir. Almanya gibi Türkiye’ye göre pek az güneş alan bir ülkede dahi güneş enerjisi sistemleri ülkemizdeki kadar çok kullanılmaktadır.
Hayır. Sistemlerimiz 24 saat sıcak su verir. Gündüz ısıtılan su, geceleyin ısı yalıtımlı depoda soğumaya karşı korunarak depolandığından, güneşin olmadığı vakitlerde de kullanıma hazırdır.
Hayır. Sadece su ısıtırlar.
Sistemlerimizde kullanılan yalıtım malzemeleri hariç diğer malzemeler % 100 geri dönüşümlüdür. Güneş enerjisi sistemleri doğa dostudur, Bu sistemlerle yakıt kullanımını azaltıldığı için CO2, CO, SO2, NOx gibi zehirli gazların çıkışı önlenir. SO2 gazı asit yağmurlarını oluşturur. CO gazı solunumu ciddi kansızlık olaylarına yol açar. CO2 gazı solunum tıkanıklıklarına yol açar. NOx gazları fiziksel rahatsızlıklara, gözlerde yanmaya ve yüksek dozda bulunduğunda boğulma hissi yaratır. Sistemlerimiz tam bir doğa dostudur.
Ürünlerimizde kaliteyi düşürmeden elimizden geldiği kadar kendi doğal kaynaklarımızla üretilen parçalar kullanılmaktadır. Bu sebeple sistem fiyatlarımızdaki artış devalüasyondan fazla etkilenmez.
Şebeke suyunun donma tehlikesi olan ve suyu kireçli olan bölgelerde Kapalı Sistem kullanılır. Açık Sistemler şebeke suyunun donma tehlikesi olmayan sıcak bölgelerde ve suyu kireçli olmayan bölgelerde kullanılır. Açık Sistem yazlık bölgelerde kışın sistemin suyu boşaltılmak üzere kullanılabilir.
Isı pompası kullanıldığında mutlaka bir miktar elektrik sarfı olacaktır. Isı pompasının enerji sarfı, doğalgaz ve elektriğe göre oldukça düşüktür, ancak güneş enerjisi elde etmenin ek masrafı yoktur.
Kışın normalde çatı üzerinde biriken kar, kolektör monte edildiğinde, kolektör üzerinde birikecektir. Kolektörün eğiminden ve geometrisinden dolayı üzerinde az bir miktar kar toplanır. Kar yağışı çok olan bölgelerde sistemin arkasında kar birikmemesi için kolektörle çatı arasında mesafe bırakılır; sistem mümkün olduğu kadar çatının sırtına yakın olacak şekilde uzman ekiplerimiz tarafından monte edilir. Dolu ve kar yağışı kolektörlere zarar vermez.
Güneş enerjisi sistemlerinde genellikle 30 – 90 W arasında güç çeken pompalar kullanılmaktadır. Pompaların, günde ortalama 4 saat çalıştığı düşünülecek olursa, çok az elektrik çektiği aşikardır.
Kolektörler tam güneye bakmalıdır. Ancak özel durumlarda kolektörler güneyden doğuya veya batıya doğru en çok 15º sapacak şekilde monte edilmektedir.
Seçici yüzeyli kolektörlerin ısı kayıpları daha az olduğu için mat siyah boyalı kolektörlere oranla daha fazla ısıtma sağlar. Seçici yüzeyli kolektörler daha çok;
* Ev ısıtmasında kazan takviyesinde,
* Sanayide ısı gerektiren proseslerde enerji tasarrufunda,
* Güneş ışınımının az olduğu bölgelerde,
* Kolektör montajı için yeterli alan bulunamadığı durumlarda tercih edilir.
Ekibimiz çok titiz çalışmaktadır, gerekli yerlerde çizilmelere karşı önlem alır ve montaj sonunda temizlik yapar.
İletişim Formu
Talep ve görüşlerinizi bize ulaştırmak için iletişim formunu kullanabilirsiniz. Lütfen alanları boş bırakmayınız.